måndag 25 april 2011

Dröm

Nu minns jag en dröm igen, det var väl några månader sen sist. Och den här gången minns jag delar av dem eftersom jag i drömmen tog fram en lapp och skrev upp den. Fiffiga jag. 

Jag och en man i lång överrock skulle byta tåg någonstans. Vi gick ned från perrongen och stod utefter spåret. Då kom tåget. Vi stod helt stilla bredvid spåret och det gick bra även fast tåget strök förbi jättenära. MEN. Precis framför oss gjorde spåret en hårnålskurva och tåget kom tillbaka igen. Det innebar att vi stod och hade vagnar på båda sidor om oss. Jag kände skörten på min kappa fladdra i vinddraget och jag hade ögonen ihopknipta för att inte förstå hur illa vi var ute. Sen tog jag fram den där papperslappen och skrev upp lite ord så jag skulle minnas. Och så var den drömmen klar!

10 kommentarer:

 1. Jag har också drömt!
  Fast jag kom inte ihåg min. Och i drömmen tog jag också och skrev upp det jag drömde.

  Vi synkade där i våra drömmar nästan.
  Förutom att jag inte kom ihåg min. Tyvärr hade jag inte skrivit ner det i ett kollegieblock IRL, det hade väl varit himla käckt?

  SvaraRadera
 2. Jag önskar man hade tillgång till en "riktig" drömtydare, då skulle jag inte tro och fundera så mycket. Påskkram till dig! :-)

  SvaraRadera
 3. Att drömma om tåg kan betyda, enligt "Drömboken", sysslolöshet och lättja. Men också att befinna sig i trevligt sällskap. Tro´t den som vill... ;)

  SvaraRadera
 4. Jag springer alltid och letar efter nåt i mina drömmar tycker jag. Antingen har jag tappat nåt, blivit av med någon eller så hittar jag inte ut från krångliga byggnader.

  SvaraRadera
 5. Vad praktiskt och anteckna drömmarna i sömnen! Då sparar man ju tid också.

  SvaraRadera
 6. En period i mitt liv drömde jag väldigt många märkliga drömmar. Det var när jag skilde mig från mina barns pappa. Då skrev jag upp många av dem - ibland mitt i natten på ett block - och tolkade dem på mitt eget amatörvis. Det blev hur bra som helst. Allt var gamla makens fel. Enkel diagnos.

  SvaraRadera
 7. Det sägs att man ska strunta i handlingen och bry sig om känslan i drömmen. Om du kände dig lättad över att du klarade dig ändå, så är det lättnadskänslan som är din grej just nu. Det kan väl vara något att känna sig lättad över? :-)

  SvaraRadera
 8. Det är intressant med drömmar, men jag tror också att känslan är den viktigaste.

  SvaraRadera
 9. Det var länge sedan jag riktigt mindes en dröm. Jag drömmer ofta om sånt jag ska göra. Jobbar med kluriga hjälpmedelslösningar och sånt. Tyvärr är de bortblåsta på morgonen. Ska kanske göra som du och anteckna i drömmen.

  SvaraRadera