fredag 22 april 2011

Glömsk och förvirrad

Jag önskar ibland att jag inte levde mig in i böcker så mycket som jag gör. Har precis läst ut en bok som handlar om en person som har Altzheimer. Och helt plötsligt har jag det också. Det är förklaringen till att jag nyss viftade lite med handen i valet mellan att trycka på hissknapp 3 eller hissknapp B. Skulle räkna ut en sak i ett av mina spel och kände mig trögtänkt. Tur att bokkänslan inte brukar stanna i mig länge, då hade jag fått problem på riktigt.

Nu tar jag fram en annan bok. Solen skiner överraskande och en kopp kaffe på balkongen sitter fint medan tvättmaskinen går.

8 kommentarer:

 1. Mmm, men det är härligt att svepas in i andra världar genom litteraturen. Lite personlighetsklyvning får man ta.
  Vad ska du läsa nu?

  SvaraRadera
 2. Nu är jag på sidan 38 i Sarahs Nyckel av Tatiane de Rosnay. Handlar om en pojke som blir inlåst i en garderob av sin syster när polisen kommer för att hämta familjen under andra världskriget. Verkar lovande, det är två parallella berättelser, en i nutid och en i dåtid. Författaren har redan planterat en "vaddetnuheter", grej som gör att jag drar egena slutsatser. (serni, jag HAR Altzheimer!)

  SvaraRadera
 3. Ingen fara, jag skulle hellre kalla det fantasi. Den där boken har jag hört tals om och den lär varaganska ruggig, bered dig på hemskheter. Och trevlig påsk.

  SvaraRadera
 4. Den var bra med andra ord? Själv tog jag Båten emellan den och Sarahs nyckel som jag läste ut häromdagen.

  SvaraRadera
 5. Vad tyckte du om "Vi måste prata om Kevin", den har jag tänkt beställa nu?

  SvaraRadera
 6. Vi måste prata om Kevin var okej, rätt intressant historia.

  SvaraRadera
 7. Spännande, jag säger till när jag läst den. Kanske över en kaffekopp på min veranda?

  SvaraRadera