måndag 24 januari 2011

En vit lögn

I lördags pratade jag inte sanning. Jag skulle ha min förstfödde och hans tjej på middag och han ringde på dagen och frågade om jag hade gjort någon efterrätt. Då sa jag nej. Va bra, sa han, jag har bakat semlor så då tar vi med det. I själva verket hade jag gjort något egenpåhittat, jag gröpte ur några apelsiner och blandade med glass och krossad mörk choklad och la röran i apelsinerna igen. Men jag tjuvsmakade och det var inte jättegott. Det hade såklart gått att äta, men att få hembakade semlor smällde högre. Sen hade vi Skypedate med C så hon fick prata med brorsan lite och se på magen. Hon börjar bli lite rund nu, min svärdotter in spe.

Jag tränade imorse innan jobbet vilket innebär att jag inte behöver göra det efter jobbet imorrn. Jag slutar tidigt, undrar vad jag ska tillbringa eftermiddagen med? Åka till handelsträdgården bara för att njuta lite? Fika och läsa lite på caféet vid bibblan? Handla något? Fast det är inget speciellt jag behöver förutom en dörrmatta. Eller så åker jag hem och stryker för det har jag absolut ingen lust att göra idag.

6 kommentarer:

 1. Jag tror banne mig att jag ska äta en semla snart, gud vad gott det såg ut!

  SvaraRadera
 2. Hemgjorda är goda! Fast egentligen är det fusk, det är för tidigt.

  SvaraRadera
 3. Mulvaneys! Lyllo dig! Och hembakta semlor. Fy vad jag blir avundsjuk. Och visst är det ljuvligt att gå runt på handelsträdgårdar. Zeta är finast.

  SvaraRadera
 4. Lyxigt med en ledig eftermiddag. Om du inte måste så kanske du kan vänta med strykningen och strosa lite, bibliotek, fika, kolla folk.

  SvaraRadera
 5. Zetas har jag aldrig varit på, fel del av stan för mig. Ulriksdals handelsträdgård är min favorit. Så himla trevlig personal, jag glömmer aldrig när jag diskuterade någon blommas skötsel med en av dem, hon hade jord på näsan.

  SvaraRadera