söndag 23 januari 2011

Nunnor

Igår var jag på Erikshjälpen och lämnade lite saker jag inte längre behöver. Och jag köpte lite saker jag inte behöver. Närå, det var inte sant. Jag köpte tre pocketböcker för 10 kr och så hade jag sån tur att jag hittade Joyce Carol Oates, Det var vi som var Mulvaneys. Sen var det en tavla för 40 kr som fick följa med hem. Väldigt fin ram, om jag skulle tröttna på det som var innanför. Det ser ut som ett italienskt hus med fönsterluckor. I två av fönstren sitter nunnor, den ena läser och den andra har jag inte kommit på vad hon gör. Ett symptomatiskt köp?

Jag hade en period i tjugårsåldern när jag var mer än hjärtligt trött på killar. Jag tyckte de var ena lögnhalsar och bedragare var enda en så högljutt meddelade jag min omgivning att det var slut med det där med grabbar. Jag skulle bli munk. Varpå alla genast protesterade och sa att det var väl nunna jag skulle bli? Men nähädå, det hade jag inte tänkt mig, i ett nunnekloster fanns det ju inga killar... 

Men jag var avvisande en period i alla fall. Den kanske inte var så lång. Jag minns särskilt en kille, jag vet inte om det var mig eller mitt hår han var förälskad i. Vi var ett gäng som kollade på Tipsextra tillsammans och han borstade mitt hår i 2 x 45 minuter. Jag hade hår till midjan på den tiden. Sen gick vi vidare ut på lokal (kanske till Balders Hage, om någon minns det stället) och när jag skulle hem framåt småtimmarna följde han efter mig, trots att jag hade deklarerat min munkstatus. Jag gick 30 meter framför honom medan han ropade mitt namn med lååånga vokaler.

6 kommentarer:

 1. Jag riktigt hör det framför mig: Maaaaaaaj! :-)

  Jag minns en gosse som en gång sade till mig: "Vi kanske kan ses någongång?" efter att han hade följt mig till porten. Jag svarade, lite avmätt sådär: "Tja, det går väl inte att undvika. Vi bor ju i alla stad."

  Var de orden kom ifrån vet jag inte, för jag var ju lite förtjust i grabben. Han blev aldrig mitt hjärtas kung.

  SvaraRadera
 2. borstad i håret i 1,5 timmme - så ljuvligt!
  den andra nunnan kanske broderar? inbillar mig att det är sånt de gör nunnorna, läser och broderar. Samt sköter om köksträdgården som hör till klostret. Å så sjunger de i kör. Jag tror jag har fått min nunnebild förmedlad via filmens värld....

  å hos mig var det halvblöt snö, fjäderlätt är att föredra!

  SvaraRadera
 3. Petra: Ibland är man onödigt hård.

  annika: Håret är en underskattat erogen zon! Och jag är nog mer nunnelik än jag vill erkänna ens för mig själv.

  SvaraRadera
 4. Killar har helt klart sina nackdelar.
  Men man får vara glad så länge de inte super och slåss, som min mormor sa. Hennes egen karl gjorde bådadera.

  SvaraRadera
 5. Men viket fybd du gjorde - en Oates. Just den har jag inte läst - ännu. Jag har precis avslutat "Little bird from heaven" och den kan jag verkligen rekommendera.
  Nunna? Njae, det är nog inget för mig. Förutom att leva i celibat så ,måste man vara katolik och religiös och det är jag alls inte.

  SvaraRadera
 6. Kan inte du lära mej att tycka om Oates? Jag fattar inte vad det är jag missar.

  SvaraRadera