lördag 29 januari 2011

Pärlhyacint


Det blev inga tulpaner denna vecka. De få buketter som fanns i mataffären såg lite bedagade ut och snittytan var torr och brun så de fick stå kvar. Istället köpte jag tre röda tulpanlökar i kruka och en kruka med blå pärlhyacinter. Planterade om dem i andra kärl när jag kom hem och hade röjt undan det värsta. Plocka ur och diskmaskinen och plocka in i kylen och bära lite saker hit och dit.

Idag har jag varit lördagsslö. Sov till tio och har inte gjort något särskilt. De verkar ha skruvat ner värmen i huset igen. Har runt 19 grader och det är för kallt för att jag ska trivas. Gissar att föreningen fått räkningen på fjärrvärmen och att den var dyr. Men det spelar ingen roll, fjärrvärme är billigare för mig än det skulle vara om jag var tvungen att skaffa ett separat elelement. Jag gissar att jag har det kallare än de andra i huset eftersom hälften av min lägenhet består av ytterväggar. De små ettorna som ligger inne i huset kan nyttja värmen i innerväggarna som gränsar mot grannen. Var inne hos min granne häromdan, hon har gasspis och hade ugnen på och luckan öppen.  Det är också ett sätt att höja temperaturen. Men jag har elspis jag och det skulle nog synas allför mycket på elräkningen om jag använde samma metod. Så det är tjocka klädlager som gäller. Men händerna är kalla.


8 kommentarer:

 1. Det är inte roligt att frysa hemma hos sig själv! Skaffa ett fläktelement!

  SvaraRadera
 2. Tänd värmeljus.
  Baka något och låt ugnsluckan stå öppen när du är klar.
  Gå och hälsa på hos grannen som har gasspis.

  Jag köpte inte heller några tulpaner och det blev inga andra blomster heller.

  Här blåser det och är grinigt väder ut så jag har också bara haft en slölördag.

  SvaraRadera
 3. Värmeljus är mysigt och ger i alla fall lite värme

  SvaraRadera
 4. Fleece är min räddning, både i filtar och tröjor.

  SvaraRadera
 5. Hmm..kan ju inte tyvärr rekomendera gasvärme, eftersom jag lever i det förlovade gasvärmelandet... det är skit, man får utslag, det är farligt, och det ger inte någon egentlig värme! Satsa på ett fristående olje-element, och en luftavfuktare, för det är oftast den största boven.. Eller, vi tror ju i Sverige att luftfuktigheten inte spelar nån roll, men skaffa en mätare får du se... det kan vara väl sparda penningar!

  SvaraRadera
 6. Så fint du fotograferar blommor. Jag har flera växter som blommar just nu men jag får inte till några bra bilder. Oj vad man fryser när det går under 20 grader, det är en gräns för mig annars mår jag dåligt.
  Tove Jansson, Sommarboken, är det jag läser!

  SvaraRadera
 7. Åh, vad vackert med pärlhyacinter. Det känns vårligt i väntan på att våren ska komma...

  SvaraRadera
 8. Nitton grader är för kallt, jag skulle klaga om jag vore du.
  Tulpan- och pärlhyacintlökar låter väldigt fint och hållbart, kanske att jag också skulle...? En procents chans att det blir av.

  SvaraRadera