måndag 10 januari 2011

Håret

Är det dags för en förändring? Har pratat hår på jobbet idag och sen ser jag tuffa Ruta Ett som varit hos frissan idag. Jag borde kanske göra något jag med. Så här är det. Jag har jättetjockt självlockigt hår till axlarna ungefär. Numera har jag det nästan alltid uppsatt med en klämma. Jag färgar det brunt eftersom jag har en kalott överst som är grå, sen är det brunt igen och så är det lite grått längst ner i nacken, lite grann bara. Jag tycker om mitt hår, tycker om att det är långt och tycker om att det är lockigt. Jag är inte särskilt intresserad av att hålla på och fippla med håret, det jag gör idag är att jag drar en borste igenom det på morgonen, eventuellt sprayar jag på lite vatten för att det ska locka sig på rätt ställe men det är sällan jag använder något grejs i håret. Om jag har det utsläppt så har jag ibland i något som gör att lockarna liksom stelnar till lite. (som på min profilbild) Jag tvättar det en gång i veckan, det tar några timmar innan det är torrt och jag skulle aldrig idas hålla på med fön, locktång eller nå't annat för att få det att torka.

Ja, ni hör ju själva.

Men jag börjar tröttna på att färga/tona utväxten. Men hur gör jag då? Jag kommer se ut som hej kom och hjälp medan det växer ut och sen är det ju tvåfärgat, vad jag vet. Hur gör jag då? Och jag måste säga att jag inte har någon större lust att klippa det kort, då måste jag ju gå till frissan jämt och ständigt istället för två gånger om året, som nu.

Ja, ni hör va? Jag vill ha det bekvämt, jag vill inte förändra men jag vill förändra.

6 kommentarer:

 1. Jag orkar heller inte "hålla på" med mitt hår. Jag tar lite vax på händerna och krafsar lite runt och TaDa...klart. När jag lär mitt vita hår växa ut så färgade jag slingor och då såg det inte konstigt ut när det växte ut. Men det är inte lätt att veta hur man vill ha det. Därför släpper jag frissan fri med att härja som hon vill med mitt hår. Det brukar bli bäst. Hon är ju proffset =)

  SvaraRadera
 2. Jag snaggade mig (nästan) eftersom jag hade exakt samma problem. Ville få bort all färg snabbt och vill ALDRIG hålla på och färga igen. Nu har jag klippt superkort 3-4 ggr så snart ska jag låta det växa ut lite. Nu är det charmigt gråsprängt med vissa gråare partier. So what. Grå-brunt är vackert har jag bestämt.

  SvaraRadera
 3. Nä jag tycker inte du ska förändra ditt hår. Det är ju urläckert som det är. So what om det blir lite utväxt då och då? Inte hela världen.

  SvaraRadera
 4. Jag orkar inte hålla på med mitt hår, därför har jag det långt så att jag kan sätta upp det. Färgade förut men har slutat med det. Kanske inte ser så kul ut men jag har ingen lust att offra timmar varje vecka på att puffa, buffa och torka.

  När jag pratar med frissan verkar det som om man måste välja fint eller fort...Jag kör fortstilen

  SvaraRadera
 5. Jag undrar hur jag ska göra imorgon, då ska jag till frissan. Färg och längd, hmm, vi får se.

  SvaraRadera
 6. Du kanske ska ge dem fria händer?

  SvaraRadera