onsdag 19 maj 2010

Klockan

På väggen har jag en klocka som jag tycker mycket om. Den består bara av två armar, ingen urtavla och inga siffror. Den är lite känsligt. Det står nogsamt i bruksanvisningen: Rör inte timvisaren! Det är nästan så jag hör Alfons pappas röst, rör inte sågen! Men det är väldigt svårt att ändra tid på den, att dra timvisaren runt runt utan att darra det minsta på manchetten så timvisaren blir rörd.

Häromdagen bytte jag batteri i den och då var jag tvungen att ställa tiden. Försiktigt, försiktigt förde jag pekfingret i en vid cirkel och motade minutvisaren framför mig. Men så, attans! Jag rörde timvisaren. Och genast blev den lessen och ville inte längre visa några klockslag mellan 2 och 5, den bara rasade ner till sexan. Det här har hänt en gång förut och tursamt nog lagade den sig själv efter ett tag.

Igår ställde jag den igen. Den här gången satte jag en bomullstuss på en trägaffel för att lättare kunna hålla den mot väggen och föra runt minutvisaren. Och jaaa! Den går rätt nu.

7 kommentarer:

  1. och jag har en klocka som aldrig kommer upp på någon vägg. Jag har ingen bra vägg att hänga den på. Den var min mormors och med den följer en liten fin handskriven lapp. Från min mormors pappa, det står när den är köpt och vad den kostade.

    SvaraRadera
  2. Psst grattis på Majdagen

    SvaraRadera
  3. Singlis: Såna där lappar är guld värt.

    Mofs: Tack, tänker du säga det varje dag eller? :-)

    SvaraRadera
  4. Haha, rör inte sågen, Alfons, var en väldigt träffande association. Jag läste den Alfonsboken ungefär 1 000 gånger för mina tjejer när de var små.
    Jag skulle aldrig fixa att ha en så känslig klocka men så är jag ju inte telefontekniker heller.

    SvaraRadera
  5. Grattis på namnsdagen!
    Du kan lite av varje du, det där med klockvisare har jag varit med om, precis när man tror att man klarat det så darrar man på handen.

    SvaraRadera
  6. Men alltså, är det MAJ idag? Jag trodde det var det hela månaden! :-)

    SvaraRadera