söndag 15 augusti 2010

Blandad kompott

En del igår, en del väder, en del spindel och en del tips = Kompott

Satt i den vindstilla, varma och sammetsmörka kvällen på balkongen och läste i går kväll. Tände några levande ljus som brann stilla och utan att rinna. Borde väl ha åkt in och kollat på Midnattsloppet men hade ingen lust. Jag har märkt det, jag har blivit lite lustlösare på senaste tiden.

Gick upp halvåtta idag. Onödigt. Men det var en spindel i taken ovanför min säng så jag hade inget val. Jag kastade upp en kudde där spindeln var och då försvann den! Och vart då om jag får fråga? Kunde ju inte lägga mig igen då heller.

Idag är det svalare och gråmulet, jag kanske ska åka in till "Världens längsta bokbord" på Drottninggatan, men det är bara om lusten rinner till.

Sen kom jag på en sida som jag själv tycker är lite rolig och det kanske ni gör också. Där kan man se hur många som heter likadant som en själv. Mitt riktiga namn är det under 4000 som heter. Jag gillar att ha ett ovanligt namn, jag vet att det är mig de menar när jag hör det.

7 kommentarer:

 1. Det är ungefär lika många som heter ditt namn och mitt såg jag. Både när det gäller att heta det överhuvudtaget och att ha det som tilltalsnamn. Skillnaden är att det faktiskt finns en man som heter som jag.

  SvaraRadera
 2. Det funderade jag över också, att en del väldigt kvinnopräglade namn även bars av män. Det ju skillnad med Maria, det är ju jättevanligt killnamn, men Yvonne? Två män heter Yvonne och det känns ju lite märkligt. Om det inte är könsbytare förstås, då har det ju sin förklaring.

  SvaraRadera
 3. Men jag vill att du ska heta Maj, gör du inte det????

  SvaraRadera
 4. Haha! Jodå, jag heter Maj! :-)

  SvaraRadera
 5. Det finns ingen mer än jag som heter min namnkombination i Sverige!

  SvaraRadera
 6. Det finns 1228 som har mitt namn som tilltalsnamn och mitt efternamn är det helt plötsligt 3 som har. Vi har varit två, men nu är det en advokat i Helsingborg som har lagt till ett extra efternamn. Nu blir jag ju väldigt nyfiken varför han har gjort så! Hur blev det kom du iväg till Drottninggatan?

  SvaraRadera
 7. Nä. Jag läste just att du varit där.

  SvaraRadera