måndag 2 augusti 2010

Hur man går in i en affär...

Hur man går in i en affär för att köpa mjölk och kommer ut med en påse godis.

Tog den sista mjölken till teet imorse och stannade vid min närmaste affär för att köpa en liter. Den ligger bredvid tobaksaffären och är inte jättestor men inte heller något krypin. Jag kompletteringshandlar där eller så slinker jag in när jag inte har lust att laga middag av något av det jag har hemma.

Dörrarna öppnas med ett mjukt svischande som de brukar men därefter förändras ljudbilden. Det ekar därinne. Någon slamrar med något långt borta och ljudet färdas emot mig längs taket och rullar ner framför mig som en rullgardin. Mitt första ögonkast in i affären ger mig en förvrängd bild. Istället för gröna blommor till vänster och hyllor med färgglatt innehåll så ser jag bara mörkgrått. Mörkgrått och vitt. Jag blinkar och tittar igen. Det finns inga blommor till vänster och hyllorna gapar tomma.

Långsamt går jag in i affären. Där förut tomater och paprika brukade ligga finns nu julpapper och påskfjädrar. Några sexpack med öl står längst ner i en hylla och på en annan står en ensam konservburk med bucklig plåt. Någon mjölk står inte att finna däremot finns det servetter och antikljus. Och godis. Jag läser den spegelvända texten "Allt ska bort, 40%" på banderollen i skyltfönstret.

Jag plockar åt mig en plastpåse och fyller botten med godis. Tar två chokladkakor med lakritsfyllning och betalar 39 kronor i kassan. Adjö Affären, jag kommer att sakna dig.

7 kommentarer:

 1. 39 kronor! Summan låter lite men godiset låter mycket...*slurp*

  SvaraRadera
 2. Kände lite äckelkänslor nu när jag läste choklad med lakritsfyllning. Lakrits har jag avskytt så länge jag kan minnas och då är jag ändå ingen kräsen person. Jag har varit i några såna affärer genom åren där de ska lägga ner och säljer ut allt billigt. Oj vad man kan fynda. När F var bebis var det en mataffär i stan som skulle lägga ner och jag shoppade barnmat till förbannelse. Först handlade jag till 50% rabatt och efter några dagar till 70%.

  SvaraRadera
 3. Jag hade tyvärr inte sett att de skulle lägga ner, när jag nu såg det så hade jag mina förhoppningar om att kunna handla lite men det var ju ekande tomt därinne. För sent ute.

  SvaraRadera
 4. Önskar att jag också fick äta godis! Blir sjukt sugen när jag hör dig!

  SvaraRadera
 5. Choklad med lakritsfyllning är mums!! Njuut!

  SvaraRadera
 6. Du får lägga en krans eller något utanför.

  SvaraRadera
 7. Magica: Det jobbiga är att jag vanligen håller mig till lördagsgodis. Så då är det väl söndag imorrn?

  Ruta Ett: Ja, supergott! Akta dig vilka goda såna jag gjorde till jul.

  Nilla: Haha, eller bullar? Eller så tänder jag en en marschall!

  SvaraRadera