lördag 28 augusti 2010

Munspel

Det spelas för lite munspel här i världen. Ett så utsökt instrument, lätt att ha med och med ett tufft ljud.

Igår var det en kille (kompis till en av de som bor där) som tog upp ett ur fickan när vi sjungit en stund. Jag blir stum av beundran. Det blir jag ofta när folk trakterar instrument, något jag inte kan. Det var länge sen han hade spelat så han kom inte ihåg så många men det som han spelade räckte gott. Härligt!

En del personer har en nästan magisk dragningskraft. En av de "nyinflyttade", en kille med ursprung i Rumänien hade en sån. Trots att han nästan satt på "icke pratbart avstånd" kände jag hela tiden hur jag hela tiden drogs in i hans fält. Jag känner honom väldigt lite, det är hans fru jag umgås med. Jag ser fram emot att träffa honom fler gånger för att kolla om fältet håller i sig och prata lite mer med honom. Undrar hur sån't där kommer sig? Vad är det som utspelas mellan våra hjärnor som vi inte ser? Känner andra samma "dragning"? Roligt är det, när det inträffar.

2 kommentarer:

  1. Jag är också svag för instrumentspelande. Dessutom kan jag också känna en liknande dragningskraft och ibland behöver jag inte ens ha träffat personen i verkligheten

    SvaraRadera
  2. Musik kan sätta igång alla möjliga magnetfält. En del personer också, men jag var mer mottaglig för det när jag var yngre. Gammal och avtrubbad nu, I suppose.

    SvaraRadera