lördag 7 augusti 2010

Himlaspel

Jag har datorn framför fönstret. Det pågår en fest någonstans och basdunket har hörts på avstånd hela kvällen. Då blinkar det till utanför. Snabbt, sen är det borta. Hann tro att det hade något med festen att göra innan jag inser att det är blixtväder på gång.

Släcker lamporna och öppnar balkongdörren. Sen sätter det igång på riktigt. Massvis med blixtar men de flesta är inom molnen, de går aldrig ner i marken. De blir inte lika tydliga och zig-zaggiga men däremot lyser de upp molnen så himlen blir ögonblicksljus.

Eftersom jag bor i en stad är jag inte rädd för att den ska slå ner och är därför inte heller rädd att vara uppkopplad. Kollar genast mina favoritställen, som den här för att kolla vart vädret är på väg.

Regnet kommer och det drar lite kallt om fötterna, det är bara 15 grader ute.

Jag njuter.


6 kommentarer:

 1. Låter hur skönt som helst det där

  SvaraRadera
 2. Lite efter ett i natt bröt helvetet löst här. På ett par sekunder blåste det upp så att hammocken lättade från balkongen, det regnade så att inom fem minuter var källartrappan under vatten, dundrade som sjutton och zic zacen lyste upp himlen i över en timme, precis ovanför oss... Jag var orolig, rädd. Äldsta dottern var "ljuskille" på en konsert ute på ett berg... Hon kom hem :-)

  SvaraRadera
 3. Jag kände i huvudet att det var på gång, ändå blev jag förvånad, och lite orolig förstås, när första blixten lyste upp mitt vardagsrum. TV´n försvann efter en av smällarna.
  Jag tänkte mest på min unge på kollogården, de är inte lika skyddade som jag.

  SvaraRadera
 4. Mea: Jo, jag gillar ju det där, lite nördvarning på mig.

  Fru Venus: Barn, Berg & Blixtar, då skulle jag oxå varit orolig.

  Åsa: Det känns tryggare att vara i en stad, men menar du att teven gick sönder? Eller var det bara sändningen som upphörde?

  SvaraRadera
 5. Hur hittar man dig på fejsbook?

  SvaraRadera