torsdag 5 augusti 2010

Geting

Jag gillar inte getingar. Jag kan inte skylla på att jag är allergisk eller något, jag bara ogillar dem. Rätt mycket. Så mycket att jag gärna reser mig och går åt sidan om någon börjar fara omkring mig. Vifta kan jag också göra, fast jag vet att det är dumt.

Idag flög det in en geting i köket, precis när maten var klar. Dummer. Den studsade omkring på molnfri höjd, strax under taket. Oberäkneligt. Helt omöjligt för mig att sätta mig ner och äta, med andra ord.

Den flög mot fönstret och studsade omkring där. Jag följde den med blicken hela tiden medan maten långsamt svalnade. Aldrig flög den ut genom öppningen i väggen vid bardisken där den flugit in.

Jag ville äta i lugn och ro så jag drog helt sonika ner rullgardinen! Jag har djupa fönstersmygar så det fanns gott om plats för den att studsa omkring därinnanför. Dock är det lite grejor i vägen så det fanns en bred lucka längst ner. Där, mellan krukväxterna, kilade jag fast dagens tidning för att täppa för.

Sen åt jag.

4 kommentarer:

 1. Vad vore man utan en dagstidning... Kram!

  SvaraRadera
 2. Varför kan de inte flyga ut samma väg som de kom in? Dumma getingar!!

  SvaraRadera
 3. Jag fattar inte varför de inte hittar ut! Utgången är ju lika stor som ingången..

  SvaraRadera
 4. Skaffa hund. Vår stora har f n som sin livsuppgift att ha ihjäl alla getingar som är inne eller på altanen. Han ger sig inte förrän de ligger still med näsan i vädret.

  SvaraRadera