onsdag 18 augusti 2010

Bokcirkeln

Eftersom jag pysslat med lite annat ikväll (har en flirt i ett av mina onlinespel ;-) så har jag inte hunnit med er. Men jag tänkte häromdan att jag ska berätta hur vår bokcirkel går till, det brukar alltid vara någon som undrar det.

Vi är ungefär elva stycken. Sättet vi känner varandra på är att vi har bott ihop. Ja, inte i samma hus, men på samma gård. Tre av oss har skilt oss och flyttat därifrån och tre av oss har flyttat in i respektives gamla hus. Resten är oskilda och kvarboende. 

Vi träffas en gång i månaden och turas om att vara hos varandra. Den vi är hos har bestämt bok och nu i år har vi även bestämt att den personen redan har beställt böckerna så vi får dem samma kväll. Alla läser ju inte lika mycket  och hann inte med förut när det kunde ta någon dryg vecka innan vi fick boken.
När vi träffas så pratar vi en massa om helt vanliga saker. Det är roligt att fortfarande ha den här kontakten, vi har ju levt tätt tillsammans och känner varandra och varandras familjer väl. En liten stund pratar vi om boken vi läst också. Ibland försöker vi vara seriösa och går "bordet runt" så alla säger sitt men allra oftast blir det en allmän diskussion. Fikar gör vi också, men oftast inget märkvärdigt, det har vi växt ifrån. 

När vi var yngre och jag fortfarande bodde där hade vi syjunta tillsammans. Men när vi efter ett tag insåg att alla la sina kassar med stickningar och lagningar i hallen så övergick vi till att kalla oss enbart junta. Men vi hann med en hel del i den vägen också. Byxkjolar sydde vi. Lapptäcken. Målade på sidensjalar. Och sen gör vi annat tillsammans ibland också. Går på teater, gör glasfat och nu ska vi visst göra betong-fågelbad. Puh.

8 kommentarer:

 1. Ett betongfågelbad vill jag också göra. Väntar med spänning på tips på hur ni gör.

  SvaraRadera
 2. Är det att göra som är det viktiga? För annars kan du få det som jag kommer göra! Vill inte ha några pippifåglar på min balkong.

  SvaraRadera
 3. Om du vill kan jag skicka en modell för boksamtal så att de blir mer givande.

  SvaraRadera
 4. Malin: Tack gärna! Det vore intressant om jag nu får med mig de andra damerna till att vara seriösa, man vet aldrig!

  SvaraRadera
 5. Åh, vad jag blir sugen på att starta bokcirkel. Har varit på G några gånger med några vänner, men vi har aldrig kommit till skott någon gång...

  SvaraRadera
 6. Jag saknar just den där junta känslan från den tiden jag bodde i skärgården...

  SvaraRadera
 7. Jag vill också ha en junta! Tror dock att vi har alldeles för olika tider (jobb) för att få ihop det:(

  SvaraRadera
 8. Åh, vad det låter roligt och trevligt att träffas så där!

  SvaraRadera