söndag 1 augusti 2010

Första arbetsdagen

Om sju timmar ska jag gå upp och med kisande ögon sätta på tevatten, gå på toaletten, sätta på mig min mörkblå sidenmorgonrock och ta ett tassande steg ut i trappen för att ta in tidningen.

Brygga te, bre mackor, äta och läsa tidningen. Duscha, sminka mig, borsta ut håret och sätta på mig min vita skrynkelkjol och den nya vita tröjan med lite färgglada ränder runt ringningen. Se till att nycklar och passerkort ligger i väskan, ta med soppåsen och gå ned för trapporna.

Sätta mig i bilen och antagligen skruva ner volymen ett antal hack. Parkera utanför jobbet och säkert hälsa på lite folk på vägen in. Kolla om krukväxterna överlevt, hälsa på min kollega och låsa upp och ta fram datorn. Försöka komma ihåg lösenordet. Hämta kaffe.

Och så har den första arbetsdagen börjat. Jag meddelar imorrn om något av ovanstående inte skulle ha inträffat.

6 kommentarer:

 1. Skulle jag hinna med allt det där hade jag behövt stiga upp många timmar innan jag ska iväg. Så för min del brukar jag få skippa tidningen, maten och sminkningen. Duschning får ske på kvällarna. Lycka till på jobbet och hoppas du får en bra tillbaka på jobbet dag.

  SvaraRadera
 2. Haha jag lyckades låsa mitt mobila bredband,hade glömt koden under semestern då jag inte behövt modemet. Så bara att ringa telia och fixa puk-koden,grr.

  SvaraRadera
 3. Hoppas att den inte blev alltför ansträngande. Undrar just vilket lösenord jag har till datorn på jobbet. Funderar på hur jag ska orka pallra mig upp i tid. Men än har jag två veckor kvar att sova på.

  SvaraRadera
 4. Det låter ju riktigt mysigt. Var det så där härligt som det låter?

  SvaraRadera
 5. Det var helt okej, det var fortfarande semestertempo på jobbet. Men dagen kändes lång innan jag fick åka hem!

  SvaraRadera