söndag 8 augusti 2010

Luktchock!

Så hade rubriken lydit om det hade varit en kvällspressrubrik. Men nu är det jag som haft en luktupplevelse.

När jag var i Nya Zeeland i våras köpte jag ny duschkräm, mest köpte jag den för att det är en perfekt förpackning att ha hängande i duschen, jag fyller på den med annan duschkräm när den är slut. Nåväl, doften jag köpte var Milk & Honey och den doftar ljuvligt! Så när jag köpte shampo och balsam härförleden så valde jag just Milk & Honey även på den. Bra combo, tänkte jag.

Så när jag hällde ut schampot i handen beredde jag mig på att den skulle lukta likadant som duschkrämen. Det gjorde den inte. Det kanske var getmjölk? Men sen. Sen tog jag balsam. Och den luktade vare sig som duschkräm, shampo, mjölk eller honung. Den luktade Björnklister! Ni vet, den där runda plastburken med ett särskilt hål för spateln man hade klistret på. Precis så luktade balsamen! Det var nästan så jag var rädd att håret skulle vara ihopklistrat när jag kom ut ur duschen.

Märkligt att Milk&Honey kan dofta så olika. Chockerande! (glömde kvällstidningsstuket)

7 kommentarer:

 1. Men det finns ju knappt nåt som luktar så gott som björnklister. Det är så sniffinbjudande så det inte är klokt egentligen. Körsbärsvin luktar nåt liknande björnklister tycker jag. Eller så smakar körsbärsvin som björnklister luktar.

  SvaraRadera
 2. Björnklister luktar jättegott när man förväntar sig björnklisterlukt. :-) Det förvånar mig inte alls om körsbärsvin smakar björnklister, sökte på bilder och björnklister (ville se hur burken såg ut) och de mest oväntade bilder dök upp!

  SvaraRadera
 3. Fnissar högt när jag läser. Får en bild i huvudet av dig som kommer utrusande ur duschen med håret som ett vit geggig spret.
  Jag tycker också att björnklister luktar gott men inte på kroppen. Det är verkligen konstigt att samma kan vara så olika.

  SvaraRadera
 4. Jag googlade också bilder på björnklister och vissa kan jag förstå som att Bamse hamnar i klistret. Men hur hamnar en Semla där? Däremot hittade jag inga bilder på det Björnklister jag sökte på.

  SvaraRadera
 5. Mycket ska man vara med om innan örona trillar av. Eller nåt sånt.

  SvaraRadera
 6. Luktade det fortfarande så när håret hade torkat?
  Ibland ändrar sig ju det där då.

  SvaraRadera
 7. Är det ingen som kommer ihåg Vidal Sassons schampo och balsam i bruna flaskor? De luktade björnklister och jag älskade det!

  Själv har jag ett schampo och balsam just nu som luktar smörkola. Det är inte fy bubblan det heller. :-)

  Förresten; jag luktar alltid på schampo och balsam innan jag köper, gör inte du det?

  SvaraRadera