söndag 22 augusti 2010

Singelaffär


Ibland blir jag så inivassen trött när jag handlar. Köp 4, betala för 3. Eller 4 för 40 kr. Om det är färskvaror så kan jag inte göra av med 4 innan de ruttnar. Är det stapelvaror så har jag inte plats att förvara dem. Det tar fyra dagar för mig att äta upp en hel grillad kyckling. Och är det så lönsamt för affären med de här erbjudandena? Jag flyttar ju bara fram inköpet i tiden, jag lär behöva en ny förpackning med toapapper om ett tag. Och allra oftast handlar jag i samma affärer.

En singelaffär vore något. Där skulle det finnas grillade kycklingklubbor i förpackningar om en eller två stycken. Där skulle det finnas ostbitar i en storlek som inte räcker i tre månader. Det kan vara kul med en annan sort efter ett tag. Där skulle det inte finnas ekonomipack utan små förpackningar vars innehåll har en chans att gå åt. Kundvagnarna skulle inte vara jättelika likkistor med oändlig lastningskapacitet utan små, smidiga och lättkörda. Det skulle finnas tips och recept anpassade för enpersonshushåll.

För att öka affärens attraktion så skulle det finnas ett fik. Där skulle borden vara runda och det skulle stå max två stolar vid varje bord. Vissa bord skulle vara avsedda för "jatack, jag vill gärna ha sällskap när jag fikar-kategorin" och andra skulle vara för "tack, jag fikar helst själv".  Lite inbyggd dating alltså, för dem som förutom att de har ett enpersonshushåll även är ensamma.

Två miljoner ensamhushåll tror jag det finns i Sverige. Skaplig målgrupp va? Häftig affärsidé va?

11 kommentarer:

 1. Kanske skulle vara en idé att söka patent på. Men fan vilken storätare jag plötsligt kände mig som för nog kan jag trycka i mig en hel grillad kyckling. Om jag inte har nåt bredvid då förstås och om jag inte har ätit nåt annat den dagen

  SvaraRadera
 2. Strålande idé! Den borde du marknadsföra på nåt sätt.

  SvaraRadera
 3. Låter som en bra idé, med caféet. Starta det!

  SvaraRadera
 4. Bara i Stockholm är väl närmare 50% singelhushåll (men det kan vara något jag bara har fått för mig).
  Bra idé!

  SvaraRadera
 5. Ja, jättebra idé Jag gör inte heller av med så mycket mat att jag kan storhandla.

  SvaraRadera
 6. KÖR!
  Jag kan komma och hjälpa till när det behövs. Tycker idén är brilliant!

  SvaraRadera
 7. En helt suverän idé!

  Jag kan stödhandla då och då om du drar igång det och det nu skulle behövas (vilket jag egentligen inte alls tror...)

  SvaraRadera
 8. Underbar idé, speciellt den med kafét :-) Vi har det lite bättre här då våra butiker har manuell kött och ostdisk. Jag tycker att du ska föra fram den här idén på allvar! Kram

  SvaraRadera
 9. Vilket bifall! :-)

  Hoppas någon med mer entrepenöranda än jag gör det!

  SvaraRadera
 10. I min närmsta affär finns allt det där. Ensamma köttbitar, kycklingklubbor i tvåpack, små köttfärsförpackningar, få skivor rostbiff. Slår mig att det kan bli ett problem när jag flyttar. Till ett område där det inte bor massor med pensionärer. Lågprisbutiken här har helt enkelt varit tvungen att anpassa sig efter kundernas behov.

  Men jag skulle absolut inte vilja ha de där dateingborden!

  SvaraRadera
 11. Flytta till NZ! Här skulle du nog kunna göra jättesucce med den iden.

  SvaraRadera