torsdag 19 augusti 2010

Te & macka

Blev plötsligt sugen på te och macka så här fram på kvällskvisten. Det var det länge sen jag var. Köpte ett så gott te i en affär i Söderköping, det tog jag nu. Och en knäckebrödsmacka med skinka. Det märks att det varit fuktigt för den var inte knastrig utan lite mer svåmpig.

Nu är äppeljuicen i dunken tillsammans med den jäsande "försatsen". Väntar med spänning på att det ska börja jäsa ordentligt och pluppa vilt i jäsröret. Det lär nog dröja ett par dagar till. 

Fick ett sms och blev bjuden på kräfskiva hos min kompis R ute på landet. Där jag var i midsomras. Vi hade en plan om att jag skulle komma denna helg eftersom ångtåget de har i närheten skulle köra "i fotogenlyktans sken" men det får bli nästa år istället. Och min midsommarflört skulle jaga bock eller nå't den här helgen. Inte för att det spelar mig någon roll, men ändå.

Läste hos Singelmamman om den här dagen för 16 år sen och kom på att jag har en 10-årsdagbok som vi skrev gemensamt i. Läste lite i den och log för mig själv. Det är mycket jag glömt och det var många små detaljer som var roliga att läsa. Det är bara tre korta rader per dag så mycket är summariskt skrivet. Det mesta handlar om vardagssaker, bakning, tvätt, städ, trädgård, barn. Men ibland större händelser också.

5 september 1997. Sol, +23, lite blåsigt. 
Sverige fick inte OS 2004, det blev Aten. J&C tog en glass på väg från fritids. Äpplena mogna. M&C såg nya fredagsunderhållningen "På rymmen". Somnade 2130.

13 november 1995. -2 och soligt på morgonen. Torrt.
J fixade höger styrled på Hondan. Åkte kommunalt från jobbet. S hämtade C. Hade hicka efter middagen. Tappade ett Fenomlock i toan. Stopp!

Viktiga grejer!

4 kommentarer:

 1. Vad kul att hitta gamla dagböcker. Jag hade så mycket hemliga koder i min så jag undrar om jag skulle få ut nåt av den om jag läste den nu

  SvaraRadera
 2. Å jag har en femårsdagbok som tar slut i december. Har skrivit varje dag tills för en månad sen, då tog orken slut. Har tagit upp den igen. Det får vara lite halvtomt, fast jag kommer undra när jag läser den om tio år. :-) Kommer absolut att köpa en ny.

  SvaraRadera
 3. Åh, just sådana dagböcker skulle jag önska att jag hade! Fast....vad mycket tråkigheter jag skulle ha vissa år...

  SvaraRadera
 4. Kul! Vi har en sån i stugan som vi skrivit i när vi varit där. Dock har det skrivits mindre och mindre med åren.

  SvaraRadera