tisdag 27 april 2010

Sommarmalva

Jag kanske ska starta en balkongblommerådgivningsspalt? Här är i alla fall en av mina favoriter, sommarmalva. Den är väldigt fin i vitt, då lyser den upp i skymningen. Se bara på det älskansvärda sätt som knoppen skruvar sig runt sig själv innan den slår ut, är det inte för ljuvligt. Får du inte lust att försiktigt med fingertoppen röra vid det rosa spjutet?

6 kommentarer:

  1. Lust, men i mitt fall skulle det tyvärr vara lustmord... men en sommarmalva kommer absolut finnas på min balkong! Och ja, snälla, en balkongblomsterrådgivning är något jag behöver.

    SvaraRadera
  2. Otroligt vackra blommor. Jag sådde ljus-ljusrosa Malvor i mitt land för några somrar sedan, de var jättefina. Och så har jag ett barnbarn som heter Malva!

    SvaraRadera
  3. Jag skulle definitivt behövà rådgivning för jag har inte blommor alls i min rabatt. Är liksom inte lönt eftersom de dör för mig hela tiden. Det enda jag lyckats med där ute är gräslöken som kommer sig fint varje år men hur vackert är det att titta på liksom

    SvaraRadera
  4. Starta en sån du, bara det inte inkräktar på ditt överiga bloggskrivande.
    Ljuvliga är rätta ordet för malvor. Speciellt de ljusrosa.

    SvaraRadera
  5. malvor är vackra och det är prunkande balkonger och trädgårdar också. Det vill jag ha men jag brukar inte lyckas så bra eftersom trädgårdsstök inte är min melodi precis - efterr ett tag kan jag t o m glömma bort att vattna mina små arrangemang på altanen!
    Kul att du får jobba kvar förresten! ha en skön dag!

    SvaraRadera
  6. Ja, de är jättefina. Men lite svåra att få tag på än. Var nämligen och frågade efter de i handelsträdgården igår. Trädgårdsmästaren tittade lite lätt överseende på mig och sa att det var en "sommarblomma". Jag var visst lite tidigt ute... ;)

    SvaraRadera