onsdag 15 juli 2009

Min balkong

Jag skulle inte kunna bo i en lägenhet utan balkong, jag skulle känna mig instängd. Även om jag inte är ute på den jämt och ständigt så finns den där. Jag bor vid en ganska trafikerad gata så det är inte tyst och lugnt därute. Det blåser ofta eftersom balkongen är helt utan sidoskydd och räcket är bara smidespinnar. Men jag trivs där ändå. Den är smal men jättelång, den går runt hörnet på huset. Längst in mot gården där ena kortsida är har jag ett bord och där äter jag ibland. Där växer ett rådhusvin som i år har fått sällskap av en krasse.

I en kruka har jag en spikklubba (datura). Trots att den är rätt dyr och alltid dör över vintern så köper jag en ny varje år. Den finaste jag haft var lilaröd. Den jag har i år har inte börjat blomma än men den ska vara gul. En gång sökte jag information om den på internet och då stod det "man kan bli lite konstig om man luktar på den för länge". Jojo.

Något jag alltid vill ha är Heliotrop. Dess doft förtrollar mig och känns över hela balkongen. En stor kruka gräs har jag, den överlever vintern. Jag tycker om att se den börja gro på våren och gillar vipporna som rör sig i vinden.

Här är lite bilder från nyss, utom den första som är den vackra spikklubban för några år sen.




7 kommentarer:

  1. Oj gröna fingrar minsann. Vackra blommor är det. Blommor har en tendens att vissna bara de anar mig i närheten. Inte bara blommor för den delen, utan även gröna växter.

    SvaraRadera
  2. Fin balkong!
    Jag önskar att jag hade en själv, t o m mot Hornsgatan.
    (Jag vet inte hur många gånger jag förskt kommentera hos dig och datorn låst sig.)

    SvaraRadera
  3. Spikklubba läste jag och trodde det var ett huliganredskap. Nu har jag lärt mig att huliganer fightas med blommor.
    Väldigt ombonat minsann. Det ser ut som taget ur en inredningstidning.

    SvaraRadera
  4. Härligt vackert! Balkong är ett måste, spelar nästan inte någon roll hur trafikerad vägen är utanför.

    SvaraRadera
  5. Vilken fantastisk balkong. Ser jag bänken därifrån?

    SvaraRadera
  6. Om jag på mittenbilden, med pelargonerna, hade vridit kameran lite mer till vänster så hade bänken kommit med.

    SvaraRadera
  7. Så fint! Krukor på balkonggolvet har även jag börjat med och insett att många blommor trivs bäst där. I år när det blåst mycket är det en påtaglig skillnad.

    Jag håller med dig, det skulle vara sorgligt att bo utan balkong när man väl vant sig. Förr brydde jag mig inte, jag har haft balkonger som jag knappt var ute på annat än för att hänga tvätt ibland. Svårt att begripa nu när jag fyller varje tom yta med blommor!

    SvaraRadera