fredag 31 juli 2009

Vädret

Jag tycker det är och har varit en bra sommar ur vädersynpunkt. Jag blir närmast förvånad när folk klagar och säger att det är en dålig sommar. Att det bara har regnat. Att det har varit kallt. Att solen inte har lyst.

Jag tycker det är en jättefin och en helt vanlig svensk sommar. Solen lyser ibland. Det regnar ibland. Oftast är det varmt och ibland är det jättevarmt. Det är kallt ibland.

Vad jag lagt märke till dock, är att prognoserna ofta inte stämt. Hur många gånger som helst har de visat att det ska bli regn, men det har inte blivit det. Kan det vara det som gjort att så många tycker det varit dåligt väder? De har ställt in sig på dåligt väder och märker inte att det faktiskt är fint ute. Eller är det bara så att folk måste klaga över vädret? Att det blir en ventil för andra klagomål som de inte luftar? Att klaga på vädret är godkänt och normalt. Att vara nöjd är ovanligt.


6 kommentarer:

  1. Jag tycker också att jag haft tre fina semesterveckor. Hörde att det var extremt svårt att förutspå väder denna sommar. Då jag är ledig tar jag vara på dagarna som de kommer regnar det så är jag glad att jag utan dåligt samvete kan sitta inne och läsa en bok. I sommar har jag haft tre riktigt bra böcker på gång och de är inte utlästa, en kvar, så speciellt dåligt har det inte varit.

    SvaraRadera
  2. Ja, men det är klart att man måste klaga på vädret! Det blir så stort om man ska börja se vad det egentligen är som gör att man är frustrerad. Livsvillkoren liksom.
    Fast jag gör mitt bästa att förändra det som behöver förändras i mitt liv (vädret är givetvis det minsta problemet). Men det är inte lätt. Man är så fast i de livsmönster man trampar runt i. I vissa fall kan man nog inte förändra för man är så beroende av hur människor i ens omgivning reagerar på det man gör. Jag har ändå gjort en del viktiga saker som jag av vissa blivit fördömd för.

    SvaraRadera
  3. Det var bra formulerat Nilla. Hade tänkt hålla med Maj här, och gör det fortfarande vad det gäller vädret. För min del tycker jag att det har varit strålande. Men inser att det är som du skriver Nilla, livsvillkoren är för stora att ta tag i, och vädret kan ju inte klaga tillbaka.

    SvaraRadera
  4. Kanske är det så att när man har så lång ledighet som jag (8v) så spelar det inte så stor roll hur vädret är. På mig har solen lyst och inte så mycket regn fallit. Inne har jag nästan inte alls varit och strumporna ligger kvar i lådan. Nej här är det en härlig sommar och nu har vi till och med kontakt med nätet så nu passar jag på att surfa runt till alla er försummade bloggvänner.

    SvaraRadera
  5. Själv pustar och stönar jag när termometern passérar 25°. Favoritvädret är 15° och växlande molnighet.

    Men det är likadant varenda somma: väderrubriker modell världskrig på kvällstidningarnas löp.

    SvaraRadera
  6. Jag tycker det har varit en helt okej sommar i år när det gäller vädret. Nu har jag inte kollat på speciellt många prognoser så om det har stämt eller inte har jag ingen aning om. Men visst sjutton har det inte regnat så värst mycket i sommar? Jag tycker iallafall att vi har haft betydligt fler fina dagar än dåliga. Vädret är liksom något som ska klagas på. Det hör nästan till och de flesta är medvetna om det. Sen är ju vädret något som brukar börja diskuteras när man träffar någon i brist på andra samtalsämnen.

    SvaraRadera